patient-main-pic.jpg

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι ασθενείς υπό την επίβλεψή μου θα έχουν για χειρουργική αντιμετώπιση ότι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη Θωρακοχειρουργική.
Σχεδόν το 100% των χειρουργείων μου γίνονται με τη χρήση κάμερας, είτε πρόκειται για Θωρακοσκοπική επέμβαση - Σφηνοειδή εκτομή ή Λοβεκτομή - είτε για μεσοθωρακοσκόπηση - VATS, minimal invasive.

Για κάθε χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα, βιοψία ή θεραπευτική αφαίρεση, κι εφόσον δεν αποτελεί εξ αρχής αντένδειξη ή εξαίρεση η Θωρακοσκοπική τεχνική, ΚΑΘΕ ασθενής θα υποβληθεί σε ελάχιστα επεμβατική τεχνική (VATS, key hole surgery).

Για να πραγματοποιηθεί αυτό χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας συρραπτικά μηχανήματα (Staplers) ειδικά κατασκευασμένα για αυτά τα χειρουργεία. Σε λίγες εβδομάδες, κι όπου απαιτείται, θα μπορώ να παρέχω τις ίδιες υπηρεσίες με τη χρήση του ρομποτικού μηχανήματος  Da Vinci.

Σε περίπτωση που απαιτείται βιοψία των λεμφαδένων του μεσοθωρακίου, εφαρμόζω την μεσοθωρακοσκόπηση με κάμερα, γεγονός που προσφέρει τεράστια ασφάλεια κι εγκυρότητα στα αποτελέσματα που σχεδόν ποτέ δεν χρειάστηκε να επαναληφθούν.

Η αντιμετώπιση των πλευριτικών και περικαρδιακών συλλογών γίνεται επίσης Θωρακοσκοπικά με τομή που δεν ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά. Ακόμη και για την θεραπεία των εμπυημάτων, εφαρμόζω την Θωρακοσκοπική προσπέλαση, με μόνο μια μικρή τομή (Uniportal).
Κάθε θωρακική παροχέτευση θα συνδεθεί με το προηγμένο σύστημα Thopaz που προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στον ασθενή αλλά και στον θεράποντα ιατρό.

Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μου έχει να κάνει με την παρηγορική Ιατρική.

Εφαρμόζω τεχνικές διάνοιξης των αεραγωγών με τη βοήθεια του άκαμπτου και εύκαμπτου βρογχοσκοπίου και τη χρήση Laser, APC και κρυοθεραπείας με θεαματικά αποτελέσματα. Όπου το απαιτεί η περίσταση, τοποθετώ ενδοβρογχικά και ενδοτραχειακά Stent.

Τα Σαρκώματα στον Θώρακα ή τον πνεύμονα αποτελούν μια πρόκληση. Με σύγχρονες τεχνικές αφαίρεσης κι αποκατάστασης του Θωρακικού τοιχώματος οι ασθενείς συνεχίζουν μια φυσιολογική ζωή μετά το πέρας της θεραπείας.

Η παρακολούθηση των ασθενών μου συνεχίζεται για όσο καιρό κρίνεται απαραίτητο. Συνήθως μια φορά στις 4-6 εβδομάδες μετά το χειρουργείο, κι ανάλογα την πάθηση, εφαρμόζω ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που για τον καρκίνο του πνεύμονα φτάνει μέχρι τα 5 έτη. Στη συνέχεια ο ασθενής δεν χρειάζεται να με ξαναδεί.

Με τη βοήθεια της ομάδας μου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο ασθενής που μου παραπέμψατε θα λάβει την πλέον σύγχρονη κι αξιόπιστη ολοκληρωμένη θεραπεία και θα ενημερώνεστε για κάθε στάδιο της προόδου του.