innovaction-main-pic.jpg

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στη σύγχρονη Θωρακοχειρουργική έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο του πνεύμονα. 

Παρακάτω σας παρουσιάζω ένα τέτοιο παράδειγμα. 

Πρόκειται για την πρώτη θωρακοχειρουργική λοβεκτομή που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο, λίγες εβδομάδες μόνο μετά την μόνιμη εγκατάσταση μου στο νησί, μετά από 5 έτη συνεχούς εφαρμογής αυτής της επέμβασης όντας επιμελητής στη Μεγάλη Βρετανία και αφορά έναν αυξημένου ρίσκου ασθενή που έλαβε εξιτήριο σε λιγότερο από 72 ώρες μετά την επέμβαση. 

 

Με πολύ μικρές τομές 4 εκατοστών, έναντι περίπου 40 εκατοστών για μια θωρακοτομή, οι ασθενείς απαλλάσονται από τον καρκίνο και μπορούν να γυρίσουν νωρίτερα στην καθημερινότητα αφού ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μικρότερος. Αν μάλιστα χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία αυτή μπορεί να αρχίσει αμέσως.

Ο πόνος είναι σχεδόν απών και το σημαντικότερο, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι καλύτερα όσον αφορά στην επιβίωση και τις επιπλοκές.

Στα χέρια δε ενός έμπειρου χειρουργού, η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει πολύ λιγότερο από τη συμβατική θωρακοτομή, μειώνοντας έτσι την έκθεση του ασθενούς στους κινδύνους της αναισθησίας.

Ασθενείς σημαντικά επιβαρυμένοι λόγω προβλημάτων υγείας, μπορούν πλέον να αντεπεξέρχονται με μειωμένο ρίσκο!